Exhibition Multimedia
We Are The Generation That Will Beat HIV

Dat is nogal een uitspraak, maar ik denk zeker niet onmogelijk. Waarom? Omdat we aan het winnen zijn. Het percentage nieuwe HIV besmettingen daalt. het aantal kinderen dat gezond geboren wordt van een moeder met HIV groeit, het aantal mensen dat HIV medicatie krijgt groeit. Dus dat is allemaal heel positief. En sinds kort is er, na grootschalig onderzoek, gebleken, dat wanneer je regelmatig HIV medicijnen inneemt, je een ander niet meer kan besmetten. Dan zou je bij wijze van spreken het bloed kunnen drinken en je raakt niet besmet.

Na dat gehoord te hebben maakte ik de optelsom: Als iedereen die HIV zou hebben, medicijnen zou kunnen krijgen, dan is het een kwestie van een paar generaties doorzetten en HIV is de wereld uit. Dan is het weg. Bestaat het niet meer. Geen HIV meer. PLOEP! Dan kijken we terug en zeggen we “ja, HIV, dat was die massamoordenaar die meer dan 32 miljoen mensen op gruwelijke wijze vermoorde”.

Maar voordat het verleden tijd is, dan moet wel iedereen die HIV heeft medicijnen kunnen krijgen! En nu is het nog zo dat van de 3 miljoen kinderen die HIV heeft in de wereld, de helft nog geen medicijnen krijgen. En als we wachten, worden die zieker en zieker, zullen ze misschien anderen besmetten en gaan ze op jonge leeftijd dood. Dat kan toch niet. We kunnen toch geen kinderen dood laten gaan als het niet meer hoeft! Met dagelijkse medicijnen en een bord eten kun je gezond oud worden terwijl je HIV hebt.

En ja, de overheden zouden hier wat aan moeten doen. En nee ze doen het niet genoeg. Dus het is aan ons om over het lot van deze kinderen te beslissen. Met elkaar kunnen we dat doen. Het gaat ‘maar’ over 1.5 miljoen kinderen wereldwijd die we nog moeten helpen om niet op korte termijn te laten sterven aan HIV. Dat moet toch kunnen lukken als we samenwerken? Als iedereen die het gewoon goed heeft in de wereld een paar tientjes geeft, dan zijn we er toch? En daarom sta ik hier, met mijn expositie, foto’s te verkopen, zodat Orange Babies het aantal van 1.5 miljoen kinderen naar beneden kan brengen. Dank je wel.

Love, Adrian

Not available yet. Please come back later.

Love, Adrian

De multimedia is helaas nog niet beschikbaar. Geef je e-mailadres op onderaan de pagina en je ontvangt de multimedia zodra deze gereed is! Dank je wel!

Buy a Portrait Online
Buy The Photobook Online
We Are Orange Babies Site
View all multimedia items

Receive new multimedia items by e-mail: